Back on track!
Efter en paus från bloggandet är jag tillbaka :-)
Eftersom det är min fikavecka på jobbet har jag bakat ikväll, ett snabbt och gott bröd:
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl fullkornsdinkel
0.5 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
salt
3 dl naturell fil eller yoghurt
0.75 dl sirap
0.75 dl rårörda lingon
2-3 dl blandade nötter och torkad frukt
Blanda allt i en bunke. Jag brukar använda krydd-vaggan när jag hackar nötterna. Smöra och bröa en brödform, klicka ut degen och grädda på 175 grader i 25-35 minuter.
Eftersom det är min fikavecka på jobbet har jag bakat ikväll, ett snabbt och gott bröd:
3 dl siktat dinkelmjöl
3 dl fullkornsdinkel
0.5 dl havregryn
1 tsk bikarbonat
salt
3 dl naturell fil eller yoghurt
0.75 dl sirap
0.75 dl rårörda lingon
2-3 dl blandade nötter och torkad frukt
Blanda allt i en bunke. Jag brukar använda krydd-vaggan när jag hackar nötterna. Smöra och bröa en brödform, klicka ut degen och grädda på 175 grader i 25-35 minuter.
Kommentarer
Trackback