Enkel mousse

Vi blev bjudna på mat i lördags, eller vi bjöd snarare in oss själva på middag hos min kusin, det blev en snabb å enkel efterrätt: chokladmousse  med fruktsallad.
Chokladmousse:
3,3 dl grädde (laktosfri)
2,5 msk kakao
2 msk vanillinsocker
50 g grovt riven vit choklad
50 g fint riven mörk choklad

vispa grädden och tillsätt övriga ingredienser...

Fruktsallad för 4-6 pers:
1äpple
2 päron
1 apelsin
1mango
2 bananer
röda vindruvor
1 burk mandarinklyftor med lag (använd lagen med)

Ha de gott!

Biscotti



100g rumsvarmt mjölkfritt margarin
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk äkta vanilj-pulver
50 g hackad mörk choklad
50 g hackad vit choklad
100 g hackad skållad mandel

Rör smör och socker poröst, enklast i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten till en smidig deg. Dela degen i tre delar, rulla längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda 15 min 175 grader. Ta ut plåten och skär diagonalt i 2 cm tjocka bitar. Sänk värmen till ca 75 grader och ställ in i ugnen 1 timma eller tills de är torra. Om man stänger av ungen helt tar det längre tid att torka dem men det går bra det me! Orginalreceptet jag fick innehöll mandel (2,5 dl) och bittermandelolja (3 droppar) men ville prova nåt nytt så jag tog bort en del av mandeln och la till choklad samt äkta vanilj. Blev i alla fall supergott!


Veckans snabba middag...

Fredag eftermiddag å lite lat, blev en snabb pasta:

Bryn en halv gul lök och en vitlöksklyfta i margarin eller olja. Tillsätt ca 2 dl färsk skivad svamp (champinjoner) samt 1 msk grönsaksfond. Låt puttra en stund och tillsätt sedan 1/2 paket sockerärtor, 2 msk röd pesto och 1,5-2  dl matlagningsgrädde. Låt puttra 5 min och rör sedan ner kokt pasta (tagliatelle hade vi hemma idag...) samt 100 fetaost i tärningar. Blanda väl och ställ åt sidan en stund. Krydda med svartpeppar ovh ev salt. Klart!
Nu blir det fredagsmys med ica-cider å Idol :-)

Stina 40 år






Kortet är till min goda vän Stina som i dagarna fyllt 40!
Jag har använt vanligt akvarellpapper som grund och 3 olika kardstock. Spetsen och bandet är arvegods (mimmi såklart). Jag har använt torrchalks på både blomman och siffrorna medans jag använt stämpeldyna för att färga runt de bruna bitarna. Lådan som kortet står på är en skolåda som jag klätt in med tyg...

Betong



I somras gjöt vi betongfingurer, bland annat detta rabarberlöv. Efter att ha stått ute hela hösten har det nu fått flytta in på tv-bänken.

 

Bilder från i somras, som ni ser har vi använt billigt material att gjuta i :-)

Gips



Jag och Katri gjorde gipsavgjutningar på våra döttrars händer och fötter å då passade jag på att göra några hjärtan. Det var busenkelt:  jag hällde gips i en hjärtformad is-form!

Grattiskort



Ett snabbgjort grattis-kort med virkade detaljer.

Mamma 50 år



 

Kortet jag gjorde till mamma på hennes 50-årsdag...


Nu är jag tillbaka!






Efter en lång period av bloggtorka, inspirationsbrist, borttappad kreativitet och graviditet är jag nu tillbaka på banan och känner mig redo att pyssla igen. Symaskinen har inte kommit fram ännu men jag bakar desto mer... Så jag kan förhoppningsvis bjuda på några goa recept här framöver! Tack-kortet gjorde jag till min mamma som är en riktig klippa för både mig å andra, hon fick en sjal från fair-tradebutiken Krokodil....

RSS 2.0