Biscotti



100g rumsvarmt mjölkfritt margarin
2 dl socker
3 ägg
7 dl mjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
1 tsk äkta vanilj-pulver
50 g hackad mörk choklad
50 g hackad vit choklad
100 g hackad skållad mandel

Rör smör och socker poröst, enklast i matberedare. Tillsätt äggen, ett i taget. Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och rör ner i smeten till en smidig deg. Dela degen i tre delar, rulla längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda 15 min 175 grader. Ta ut plåten och skär diagonalt i 2 cm tjocka bitar. Sänk värmen till ca 75 grader och ställ in i ugnen 1 timma eller tills de är torra. Om man stänger av ungen helt tar det längre tid att torka dem men det går bra det me! Orginalreceptet jag fick innehöll mandel (2,5 dl) och bittermandelolja (3 droppar) men ville prova nåt nytt så jag tog bort en del av mandeln och la till choklad samt äkta vanilj. Blev i alla fall supergott!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0